Nieuws & Acties

De warmste week

Op 23 december 2015 staat Radio 2 ter gelegenheid van de Warmste Week met een mobiele studio aan de ingang van Gasthuisberg, UZ Leuven. Actrice Hilde De Baerdemaeker komt langs en zal er als meter van het Nicolasfonds een gepersonaliseerd BV- slaaplied veilen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De winnaar geeft enkele trefwoorden over zijn of haar kindje, waar houdt het van, wat vind het lekker of leuk, hoe stoer of net verlegen is het... Dan schrijven Hilde en haar echtgenoot een lied, op een leuke, lieve unieke melodie die ze komen zingen voor het kind! Link met het Nicolasfonds?

Hilde heeft maandenlang voor haar prematuur geboren tweeling slaapliedjes gezongen aan hun couveuse... Nog steeds zijn die liedjes DE ‘rustigmakers’ op moeilijke momentjes...


MUSIC FOR LIVE 2015

De week voor Kerstmis wordt opnieuw de Warmste Week, want dan is er opnieuw Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Tijdens deze warmste week is Het Nicolasfonds VZW opnieuw een van de vele goede doelen waarvoor je een actie op poten kan zetten of een verzoeknummer kan aanvragen.

Een actie registreren kan vanaf 31 augustus 2015 op: http://musicforlife.stubru.be/.
In de keuzelijst vind je het fonds terug als ‘Het Nicolasfonds VZW’.


Prentenboek: "Vroeger dan verwacht"

"Vroeger dan verwacht" is een informatief prentenboek over vroeggeboorte, dat tot stand kwam in samenwerking met de dienst neonatologie UZ Leuven, de VVOC (Vereniging voor ouders van couveusekinderen) en vzw Nicolasfonds. In deze pdf kan u nog meer informatie terugvinden over dit boek. Dit kinderboek wordt bij opname van een baby op de NIZ afdeling aan broers en zusjes aangeboden.

cover van boek: Vroeger dan verwacht

Eind maart werden de heer en mevrouw Hermans - Gielen trotste ouders van Nand, een broertje voor Fie. Zij verbleef na haar geboorte enkele weken op de afdeling Neonatale Intensieve Zorgen. Uit dankbaarheid en om andere ouders van vroeggeboren en zieke pasgeborenen te steunen, schonken zij de giften die ze van familie en vrienden mochten ontvangen bij de geboorte van Nand aan het Nicolasfonds. Dankzij deze gulle bijdrage is het Nicolasfonds niet minder dan 2000 euro ‘rijker’!
Hartelijk dank hiervoor!


De ouders van Luca Peiremans schonken ons 2 Ipads. Luca werd omwille van vroeggeboorte verzorgd op de neonatologie afdeling. Deze gift was mede mogelijk dankzij hun werkgever Telenet. De Ipads zullen gebruikt worden om ouders op afstand via Skype of FaceTime met hun zieke of vroeggeboren baby in contact te brengen.


Op 2 december 2014 heeft Studio Brussel het startschot gegeven voor een nieuwe editie van zijn jaarlijkse solidariteitsactie Music for Life. Ook dit jaar kan wie dat wil geld inzamelen voor een zelfgekozen goed doel. Tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december, maakt Studio Brussel er samen met de luisteraars opnieuw ‘De Warmste Week’ van, vanuit Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Het Nicolasfonds vzw is een van de goede doelen waarvoor je een actie op poten kan zetten of een verzoeknummer kan aanvragen.


Op 29 maart 2014 is er een symposium ter gelegenheid van de officiële opening van de nieuwe NIZ van UZ Leuven: "Koesteren, daar gaan ouders vóór". Tien jaar nadat het Nicolasfonds vzw boven de doopvont werd gehouden, wordt het in de schoot van de KU Leuven opgerichte Nicolasfonds voor Neonatologie, plechtig ingehuldigd. Actrice Hilde De Baerdemaeker, trotse mama van een vroeggeboren tweeling, wil door het opnemen van het meterschap van dit fonds de aandacht voor het optimaal en maximaal betrekken van ouders bij de zorg warm houden.


Kiwanis Club Leuven Artemis organiseert een exclusieve modeshow op 23 februari in de Brabanthal te Leuven.


De Leuvense Kerstmarkt – 12 tot 22 december 2013 – steunt dit jaar drie bijzondere projecten verbonden aan het Kinderziekenhuis van de UZ Leuven. Het Nicolasfonds is er een van.


Ronde Tafel 26 Leuven organiseerde in 2013 de actie “The Best Bubbles”. Hiermee steunt men goede doelen uit de regio Leuven, waaronder het Nicolasfonds. Met de opbrengst van deze actie hopen we het aanbod aan informatie- en communicatiekanalen voor ouders te kunnen uitbreiden:

  • Multimedia apparatuur
  • Camera in de couveuse
  • Fotoapparaten en printers
  • USB-sticks
  • Dagboekje verpleging ouders
  • Boek over de ontwikkelings- en gezinsgerichte zorg voor vroeggeboren baby’s

Vlaamse actrice Hilde De Baerdemaeker, trotse mama van prematuur geboren tweeling, Marilou en Marcel, gaf ter gelegenheid van Moederdag 2013 een interview weg aan het weekblad Nina. De opbrengst van dit interview werd geschonken aan het Nicolasfonds. Deze bijdrage zal geïnvesteerd worden in het ontwikkelen van een audiovisuele leidraad ter ondersteuning van ouders en gezin bij verblijf van hun baby op de NICU.